Utmärkelser: “Han är som ett nyförvärv”

Björklöven har fem raka vinster efter segern mot Tingsryd i går kväll. Här är utmärkelserna efter matchen. Annons Emil Wikström emil.wikstrom@sportnu.se Segertåget tuffar vidare och då finns mycket att ta ner! Elliot Ekmark fick chansen i förstalinan efter Gerry Fitzgeralds skada, "Wiken" tillbaka med "Freddan" och Jacob Olofsson som efter nästan fyra månader går att klassa som ett nyförvärv! Mycket nytt som sagt i kedjorna och det kändes också ganska ovant inledningsvis. Det tog ett bra tag innan man verkligen kom in i den här matchen, eller i alla fall innan man lyckades få i gång något uppstyrt spel. Detta var långt ifrån Björklövens bästa match den här säsongen, men efter 60 minuter var det ändå inget snack om saken. Utmärkelserna Matchens lirare Med risk för att låta tjatig så bollar jag upp Nick Schilkey, som så många gånger förr. Det går liksom inte att blunda för hans briljans, sättet han tar in pucken, gör sin gubbe och släpper puck vid rätt tillfälle i upprinnelsen av Björklövens 1–0 är verkligen klass. Men med det sagt, i och med Kim Johanssons två poäng i går är backen nu uppe i 22 (!) assist den här säsongen, och då har han dessutom missat en handfull matcher. Verkligen imponerande, och han har hittat sin roll på ett bra sätt – både i powerplay men även offensivt i fem mot fem. Matchens JA! En ny nolla inkasserades, den andra raka på hemmais dessutom – och Joona Voutilainen stod som vanligt för en stabil insats. Absolut en av hockeyallsvenskans bästa målvakter den här säsongen. Matchens LÄTTNAD! När halva den första perioden var spelad fick Linus Cronholm hjälp ut då han inte kunde stödja på ena knäet (såg det ut som). En väldigt olycklig situation där han själv hamnade fel i skäret. MEN! Lagom till den andra perioden var backen tillbaka på isen och Daniel Rahimi fick då också tillbaka sin radarpartner. En väldig lättnad för alla Lövensupportrar så klart, det sista man behövde var en ytterligare skada. ... Speciellt med tanke på att Charles-David Beaudoin inte fanns med. Backen verkar dragit på sig något och är "dag till dag" enligt Viktor Stråhle. Väldigt segt så klart, bara att hoppas att det inte är något allvarligt. JOHAN LÖF Cronholm var tillbaka redan efter den första perioden. Matchens bromsspår Trots segern och den hållna nollan var det aningen lojt från Lövenhåll emellanåt. Tingsryd bjöds på en hel del lägen då hemmaspelare inte riktigt visste vad de hade bakom ryggen. Sen fick Löven ett fem mot tre-läge som faktiskt slarvas bort lite med felpassningar och oskärpa. Detta var ingen bländande insats på något sätt. Matchens ÄNTLIGEN! Men trots att man tappat Gerry Fitzgerald och Beaudoin den här veckan har man faktiskt fått tillbaka två väldigt viktiga kuggar. Jacob Olofsson och Alexander Wiklunds entré mot Tingsryd var oerhört välkomnande. Olofssons skada har ju hållit honom borta nästan hela säsongen, så därför känns 22-åringen verkligen som ett nyförvärv några veckor innan slutspelet drar i gång. Mot Tingsryd var han däremot ganska osynlig, men det kommer han vara framöver. Kul att han får fortsätta lira med Hutchings också. Matchens måste också nämna.. Parallellt fick Modo (ganska oväntat) stryk hemma mot Kristianstad efter straffar. Förstaplatsen är väl inte körd ännu?

Källa : vk.se