Utmärkelser:

Mycket stod på spel när Björklöven tog emot Djurgården på annandag påsk. Det vinnande laget skulle skaffa sig en matchboll till den kommande matchen på Hovet. Som ni redan vet så slutade det ju med att Stockholmslaget var snäppet vassare än Löven – och vann gjorde man faktiskt fullt rättvist med 5–3. Björklöven kom ut i den första perioden och skapade en del farligheter, men känslan är att de där sista procenten saknades. Djurgården å andra sidan var effektiva och tog vara på Björklövens misstag alldeles utmärkt. Även fast Björklöven förde spelet i långa stunder den här matchen, så var man inte nog effektiva när det väl gällde. Ska man vinna på Hovet på onsdag så måste man komma tillbaka till det spel man hade i inledningen på den här matchserien mot Djurgården, då man vann duellerna och spelade mer rejält. Förlust på onsdag, då är säsongen hux flux slut. Vid vinst så har Björklöven hemmaplansfördelen i en direkt sjunde avgörande match i Umeå på fredag. Vore riktigt trist om den här hockeyfesten tog slut i övermorgon. Så snälla, låt det här går till sju matcher! Nu till utmärkelserna Matchens lirare Alex D´Orio hade inte spelat en match i slutspelet innan han blev inbytt i den andra perioden efter att Joona Voutilainen släppt tre puckar förbi sig. Så hur skötte sig D´Orio då? Riktigt bra med tanke på att han inte spelat på väldigt länge! Han kom ju bara att släppa en puck förbi sig och kändes riktigt stabil. Vore ju inte osannolikt om han stod på onsdag. ... och på tal om målvakter. Viktor Stråhle var väldigt tydlig på presskonferensen efter matchen att Adam Werner inte kommer till Björklöven. Matchens bromsspår Björklöven hamnade på efterkälken flera gånger om och lyckades inte täppa till ordentligt i försvarsspelet. Djurgården däremot var snabba och tog vara på Lövenslarvet och tog verkligen betalt på det. Försvarsmässigt var det verkligen en tveksam insats av Björklöven i dag. Bland annat Veeti Vainio, som gick bort sig på ett av målen, hade en tuff dag på jobbet. Sen måste jag också nämna att Jens Lööke hade det väldigt tufft i dag. Rent överlag har han väl inte fått det att stämma sen han kom till Björklöven. Jag trodde att han skulle lyfta efter målet i första semifinalmatchen på hemmaplan – men så har det ju inte riktigt blivit. Endast fyra poäng har det blivit för honom i slutspelet, och någonstans går det väl att kräva mer utav honom. –2 i plus/minus mot Djurgården i dag också. Matchens detalj Björklöven gick för det i tredje perioden och hade några minuter med bra tryck. Men allt som allt stängde Djurgården ner det rätt bra. Intressant i alla fall att Björklöven valde att gå ut med fyra forwards och en back i avslutningsskedet utav matchen. Sen gav det kanske inte önskad effekt den här gången. Matchens fajt Maxime Fortier hade fullt upp med att hålla Cmores mick borta från Lövenbåset när Björklöven tog timeout i tredje perioden. Det långa mickstativet guppade upp och ner och jag kan ju erkänna att det såg lite kul ut från där jag satt. "Mickmannen" hade inget tacksamt jobb där när han försökte finta Fortiers klubba. Vi minns ju bland annat hur det var när Modo mötte AIK i kvartsfinalen, där även AIK irriterade sig rejält på micken – plus att det blev en ordentlig snackis efter att Anton Blomquist manat sina spelare att "spela fult". Att spelarna vill bli av med micken är ju fullt förståeligt, man vill ju självklart inte att motståndarlaget ska få en massa gratis – för det är klart att någon hos Djurgården hade koll där vad som sändes ut. Matchens NEJ! Scott Pooley fick ju till slut utdelning när han sköt in Lövens andra mål i matchen i powerplayspel. Han och även Gerry Fitzgerald hade ju en drös med lägen i dag och frågan är väl om det inte borde blivit något ytterligare mål från deras klubbor? Matchens jag måste också nämna Den här matchserien är ju såklart långt ifrån avgjord. Vi minns bland annat hur det gick i fjol, då var det ett liknande läge mot Modo men då lyckades Björklöven vinna de två avslutande semifinalmatcherna – så man har det i sig, helt klart. Men känslan är väl att Djurgården kan vara något bättre än vad Modo var förra säsongen. Det kommer bli en tuff match på onsdag, helt klart – det gäller att Björklöven verkligen kommer ut och sätter tonen från start. Lika många försvarsmissar som i dag, då blir det svårt att ta hem det.

Källa : vk.se