Lövenmålvakten skadad – missar träningsmatcherPå lördagen är det dags för Björklövens första träningsmatch den här säsongen. En som inte kommer vara med är Joona Voutilainen – som är skadad.

Björklöven ställs mot Vasa Sport i försäsongens första match. På lördagskvällen släpps pucken i Vasa Elektriska Arena. Björklöven kommer till spel med de spelare som finns tillgängliga, man kommer inte avsiktligt ställa någon. Men ett par stycken kommer inte finnas med på isen av olika anledningar.

– Kim Johansson har tränat i röd tröja och Mattias Nörstebö väntar barn, så det är ingen spelare vi sätter av. Nicolas Zabala kommer in på sex backar och alla 13 forwards är tillgängliga, säger Björklövens tränare Viktor Stråhle.

Dessutom saknas målvakten Joona Voutilainen, som dras med en skada. Men Stråhle menar att det inte ska röra sig om något allt för allvarligt.

– Inte för framtiden och på längre sikt. Men det tar ett par tre veckor innan han kommer vara redo.

Så han kommer vara redo till den allsvenska premiären?

– Det ska han vara.

Målvakten Melker Lundqvist var med och tränade med Björklöven under fredagen, liksom forwarden Axel Blom, som även han är aktuell för spel på försäsongen.

En längre intervju med Viktor Stråhle dyker upp på sportsajten lite senare inför lördagens match.

 

Läs artikeln på https://www.vk.se/2023-08-11/lovenmalvakten-skadad-missar-traningsmatcher-aa1e0

Källa : vk.se

Fler nyheter om Björklöven


Click here to revoke your choice.