Bloggen rankar: Hockeyallsvenskans 25 bästa nyförvärvHockeysäsongen närmar sig och trupperna börjar sätta sig. Lövenbloggen går igenom hockeyallsvenskans 25 bästa värvningar hittills inför den kommande säsongen – häng med!

25. Antoine Bibeau, målvakt (AIK)

Att kalla målvakten Antoine Bibeau – med sina fyra matcher för Toronto Maple Leafs och Colorado – för NHL-meriterad vore kanske en överdrift. Kanske lite mycket att lova succé här, men hur som helst kommer han vara ett uppsving från Gnagets fjolårs-besättning där bak.

24. Liam Dower Nilsson, forward (Björklöven)

Kommer in som ett ungt och piggt namn till ett annars ganska rutinerat Björklöven. Har sett fin ut på försäsongen, stark på pucken och aktiv i spelet. Kommer bli en intressant resa att följa och lär kunna ta stora kliv ganska omgående.

23Rihards Marenis, forward (Nybro)

Den hittills mycket pigga nykomlingen gjorde tidigt klart med Rihards Marenis, och jag ska ljuga om det inte kittlade till en aning när den notisen kom. Trots ett par mindre lyckade sejourer i Modo och Örebro så får man inte glömma vad han uträttade i Vita Hästen 2021/2022. Lär få mycket förtroende och det kan faktiskt bli succé.

22. Jake McGrew, forward (Västervik)

Tillhörde AIK förra säsongen som han fick helt spolierad av en skada i november. Riktigt snyggt av Västervik att landa den här värvningen. Gjorde en fin säsong i AHL 2021/22 och är fortfarande bara 24 år fyllda, det här blir intressant. Får man behålla honom hela säsongen?

21Branden Troock, forward (AIK)

Ett av AIK:s tidiga nyförvärv som ansluter till huvudstaden tillsammans med förra säsongens kedjekamrat i slovakiska HC Banska Bystrica, Kristoff Kontos. Troock vann poängligan där, men är ett betydligt mer oprövat kort i Sverige. Hur som helst ett spännande namn.

20. Shane Gersich, forward (Västerås)

"Västerås 2.0" har varit aktiva på marknaden och ett nyförvärv för topplinorna är helt klart Shane Gersich – som på träningsplanen till och med flankerat Komarek i första. Få spelare i hockeyallsvenskan slår hans AHL-snitt på 0.41 poäng per match, detta är en gubbe att hålla koll på.

19. Gustaf Thorell, forward (BIK Karlskoga)

Den hårt arbetande forwarden är tillbaka i Karlskoga efter två år i den tjeckiska ligan. Har under sina sex tidigare säsonger i Karlskoga varit en stabil poängplockare. Kommer bli en utpräglad toppspelare i Karlskoga den kommande säsongen.

18. Josef Ingman, back (Östersund)

Var med och tog upp Modo till SHL i våras, men fick inte följa med på resan upp. Har sen tidigare rutin både från den svenska högstaligan och hockeyallsvenskan. Kommer bli en viktig back i ett Östersund, som för övrigt också fått in ett par intressanta namn till truppen.

17. Kristoff Kontos, forward (AIK)

Reslig och tung center som vi kanske främst känner från Kristianstads succésäsong 2021/2022 då han stod för imponerande 15+33 under grundserien. Fortsatte på inslagen väg i Slovakien förra säsongen och kommer kunna bidra med väldigt mycket till detta AIK. Var tidigare inne på Kontos/Troock, kan nog bli en grej.

16. Miks Indrasis, forward (Brynäs)

Ett av ligans nyaste tillskott råder det lite delade meningar kring, är värvningen lite överskattat? Nja. Även om den storvuxne vingen fyller 33 lagom till den andra omgången så blir han väldigt intressant att se i hockeyallsvenskan. Stod för ett fint VM med sitt Lettland senast och såg bra ut tillsammans med Johan Larsson i debuten mot Hudiksvall i veckan.

15Tom Hedberg, back (AIK)

Fick sparsmakat med speltid i Brynäs förra säsongen och lämnade för den finska ligan i februari. Smart tvåvägsback som redan hunnit införskaffa sig nyttig erfarenhet från SHL-spel i fyra säsonger.

14. Georgs Golovkovs, forward (Östersund)

Det tog lite tid för Golovkovs att hitta sin nya klubbadress. Men en spelare av hans dignitet i Östersund gör att han pallrar sig in på topp 15. Efter ett par fina månader i Södertälje förra säsongen fick han det inte riktigt att stämma i slutspelet. Alla är dock medveten om vilken kvalité han besitter, inte minst från tiden i Almtuna.

13. Nichlas Torp, back (Nybro)

Ett av många välmeriterade nyförvärv till den småländska nykomlingen Nybro, som verkligen byggt ett intressant lag. Torp bidrar med mycket rutin från sina många säsonger i SHL. Var ju nere i hockeyallsvenskan 2021/22 med HV71 också.

12. Tex Williamsson, målvakt (Nybro)

Även Tex Williamsson får ses som en riktigt bra värvning för en nykomling som Nybro. Kan Williamsson hitta tillbaka till det spel han hade med Modo säsongen 2021/22 så kan han mycket väl vara alldeles för lågt placerad på den här listan.

11. Gerry Fitzgerald, forward (AIK)

Lämnade Umeå och Björklöven efter den förra säsongen. Hade en poängstark säsong, 44 poäng på 61 matcher, och bidrog med mycket spets i framförallt powerplayspelet. Kommer bli en mycket viktig pjäs i AIK:s offensiv.

10. Anton Gradin, forward (Djurgården)

Växte ut ordentligt förra säsongen i Tingsryd, där det blev 40 poäng på 57 matcher. Ska bli intressant att se vad han kan hitta på i en större klubb som Djurgården, som kommer erbjuda honom en stor roll.

9. Chad Billins, back (Brynäs)

Vänder hem till Gävle efter två säsonger med ett mål: Kopiera den bedrift han lyckades med HV71 säsongen 2021/2022. Visst att Chad Billins börjar komma till åren, men samtidigt spär han bara på den fina erfarenhet som omgärdar hela Brynäs IF inför den kommande säsongen. Lika delar bra som rimlig värvning.

8. Ludwig Blomstrand, forward (Södertälje)

När vi ändå är inne på hemvändare så kan vi lika gärna gärna bränna av "supporterspelaren" Ludwig Blomstrand. Med den aningen målsnåla säsongen i Tjeckien förra året som undantaget som får bekräfta regeln så är Blomstrand en poänggaranti i hockeyallsvenskan.

7. Marcus Eriksson, forward (Södertälje)

"Mr Vita Hästen" blev inte kvar i Norrköpingslaget som efter konkurs får börja om i division 3. Har alltid en stabil poängleverans i hockeyallsvenskan, ser ingen anledning att den ska stanna upp bara för att han byter klubb. Får dessutom ännu vassare kollegor där framme nu.

6. Nicolai Meyer, forward (Björklöven)

Är tillbaka i hockeyallsvenskan igen. Gjorde stor succé i Södertälje säsongen 2018/19 med 62 poäng på 52 matcher. Det här är en spelare som vi har högt ställda förväntningar på, är tänkt att vara en av Björklövens ledande spelare framåt.

5. Sebastian Dyk, forward (Södertälje)

Gjorde en stark säsong i Södertälje samma säsong som Meyer var där – den gången blev det 56 poäng på 50 matcher för Dyk, som senast kommer från spel med HIFK i den finska ligan. Kan komma att bli Södertäljes allra viktigaste spelare den här säsongen.

4. Tyler Vesel, forward (Brynäs)

Följde med HV71 upp till SHL, men där blev det inte riktigt samma succé som i hockeyallsvenskan. Men under sina tre säsonger i den svenska andraligan har han alltid producerat bra med poäng – både i Björklöven och HV71. En riktigt bra värvning för Brynäs.

3. Konstantin Komarek, forward (Västerås)

Bloggen anser att en tydlig topp tre ändå utkristalliserat sig, väl där är det hugget som stucket. Ingen har väl missat att Västerås menar allvar, men ingen trodde väl samtidigt att en spelare av Komareks dignitet skulle vara möjlig? Förväntningarna är givetvis skyhöga, men har samtidigt svårt att se att de inte infriar sig.

2. Myles Powell, forward (Björklöven)

Blommade inte ut ordentligt i SHL förra säsongen, där det blev 16 poäng på 53 matcher. Men hockeyallsvenskan kan han bra sen tidigare. I både Västervik och HV71 blev det succé säsongen 2021/22 – då han också var en av de bärande spelarna i det HV71 som då tog steget upp till SHL.

1. Tyler Kelleher, forward (Brynäs)

Hade två riktigt fina säsonger i Oskarshamn, innan flyttlasset gick vidare till Rögle inför säsongen 2021/22. Där uteblev succén och en utlåning till HV71 väntade. Förra säsongen spelade Kelleher i den finska ligan, för både Tappara och Pelicans. Den 168 centimeter långe amerikanen är ett namn för poängligavinsten nästa säsong.

Bubblare: Elliot Ekmark, forward (Almtuna), Sebastian Benker, forward (Östersund),Brett Kemp, forward (Västerås), Anton Svensson, forward (Västervik), Malte Sjögren (Björklöven).

Läs artikeln på https://www.vk.se/2023-08-19/bloggen-rankar-hockeyallsvenskans-25-basta-nyforvarv-32f5f

Källa : vk.se

Fler nyheter om Björklöven


Click here to revoke your choice.