Nyheter om Vimmerby HC




2024-05-01
Wiking Malmunger fick gå upp med moderklubben: "Jättekul" - 
Wiking Malmunger var en av många VH-produkter som var med och tog klubben upp i Hockeyallsvenskan. Att forwarden fick vara en del i historiska succén var inte direkt en självklarhet. "Det är inte många som får den här chansen", säger han till Vimmerby Tidning.
vti.se

2024-04-30
Vimmerby Hockey är en klubb som har gjort det väldigt bra utifrån förutsättningarna - 
Det råder inga tvivel om att Vimmerby Hockey har anledning att vara stolta över klubbens prestation sett till helheten under en period av flera år. VH har gjort det riktigt bra utifrån de rådande förutsättningarna och HockeyAllsvenskan-avancemanget nu senast sticker förstås ut lite extra.
dv.se

Supporterspelaren – Uppdatering - 
Supporterspelaren – Uppdatering
hockeyettan.se

VIK plockar in back från Hockeyallsvenskan - 
Västerviks IK plockar in ännu en spelare i sitt truppbygge inför Hockeyettan-säsongen. Det rör sig om backen August Hansson från Östersunds IK. 
dv.se

Så ska Sylvegård axla rollen i Nybro - 
I skymundan har Hampus Sylvegård stått för en raketkarriär som tränare. Efter det historiska avancemanget med Vimmerby lämnar nu succetränaren för Nybro Vikings. I en intervju med Hockeynews berättar 27-åringen om hur allting startade, utvecklingen i Vimmerby och hur han ska tänka som assisterande tränare till rutinerade Tommy Samuelsson.
hockeynews.se

2024-04-29


Positiva känsla efter första träffen: "Mer kött på benen" - 
Vimmerby Hockey har skrivit historia och tagit klivet upp i Hockeyallsvenskan. I dag var representanter från Svenska Ishockeyförbundet på plats i Vimmerby för att få sig en bild över hur det ser ut i ishallen. – Vi har fått mer kött på benen och en rejäl sammanställning i dag, säger Lars Johansson (V). 
dv.se

Anläggningschefen om förutsättningarna för VH: "En regelbok att förhålla oss till" - 
Under måndagen var både Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyallsvenskan i Vimmerby för att gå igenom ishallen. Det finns utmaningar, men förbundets anläggningschef är positiv. – Det finns alla möjligheter att lösa de här utmaningarna, säger Simon Sitgenberg.
dv.se

HAN NOBBAR ERBJUDANDET SOM NY VH-TRÄNARE - 
Modos assisterande tränare, före detta Tranås AIF-spelaren Jonas Holmström, var ett av de namn som Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson hade på sin lista över nya tränare. Nu har han tackat nej.
dv.se

Han blir ny klubbchef i Vimmerby Hockey: "Känns jättekul" - 
Vimmerby Hockey har fått en ny klubbchef efter avancemanget till Hockeyallsvenskan. Det rör sig om den tidigare spelaren och styrelsemedlemmen Andreas Zukiewicz. – Det känns jättekul, säger han om nya uppdraget. 
dv.se

Silly season-special i Hockeyettan våren 2024 * Klara övergångar * Förlängningar * Häng med i senaste surret! - 
Silly season-special i Hockeyettan våren 2024 * Klara övergångar * Förlängningar * Häng med i senaste surret!
hockeyettan.se

Nu kan en av VH:s guldtröjor bli din – klubben säljer dem - 
Vimmerby Hockey tog ett historiskt stort steg när man vann kvalserien och avancerade till Hockeyallsvenskan. Nu kan tröjorna som spelarna bar under säsongen bli din.
dv.se

Alexander Jarl Åhlin är klar för Huddinge - 
Alexander Jarl Åhlin är klar för Huddinge
hockeyettan.se

2024-04-28
Christoffersson: "Svårt att ta in vad vi har ställt till med" - 
Det har gått en dryg vecka, men Vimmerby Hockeys målvakt Robin Christoffersson har fortfarande inte smält det faktum att laget tagit sig upp i Allsvenskan. "Det är svårt att ta in vad vi har ställt till med", säger han.
vti.se

Erik Fernhall (D) from Vimmerby HC to Alvesta SK - 
Status: Confirmed Transaction Date: 04/28/2024 Player: Erik Fernhall (D) From: Vimmerby HC To: Alvesta SK Source: You need a free account to view Transfer URL Sign In/Up
eliteprospects.com

2024-04-27
Kan detaljen avslöja Johan Norbergs framtid i VH? - 
Johan Norberg har vuxit ut till en publikfavorit i Vimmerby Hockey. Frågan är om backen följer med laget upp i seriesystemet? "Det hade varit en stor ära", säger han till Sporten.
vti.se



Rankar: Hockeyettans 50 bästa spelare 2024 - 
abplus Säsongen är över, Vimmerby har firat ett allsvenskt avancemang och ännu en vinter i tredjeligan kan läggas till…
aftonbladet.se

2024-04-26
Oskar Lindgren uppges återvända till Vimmerby - 
Blir en tung pjäs i Vimmerbys hockeyallsvenska lag.
hockeysverige.se

Oskar Lindgren (D) from Tingsryds AIF to Vimmerby HC - 
Date: 04/26/2024 Player: Oskar Lindgren (D) From: Tingsryds AIF To: Vimmerby HC Source: You need a free account to view Transfer URL Sign In/Up
eliteprospects.com

Bekräftat: Hampus Sylvegård till Nybro - 
Förde upp Vimmerby till HockeyAllsvenskan.
hockeysverige.se

Succétränaren klar för Nybro - 
Hampus Sylvegård var förra helgen med och tog upp Vimmerby till hockeyallsvenskan. Men han blir inte kvar i klubben.
vk.se

Lämnar VH för rivalen Nybro: "Köper om det sticker i ögonen" - 
I lördags förde han upp Vimmerby Hockey i Hockeyallsvenskan. Nu är han presenterad av Nybro Vikings. Efter två säsonger lämnar Hampus Sylvegård tränarjobbet i Vimmerby för att bli assisterande i Nybro. – Jag köper om det sticker i ögonen på folk, säger han.
dv.se

Succétränaren klar för Nybro Vikings: ”Lyckligt lottad” - 
Hockeyallsvenskan. Tog upp Vimmerby i Hockeyallsvenskan förra helgen.
barometern.se

intervju med Hampus Pettersson - 
intervju med Hampus Pettersson
hockeyettan.se

2024-04-25
VIF-stjärnans hyllning till VH: "Deras framgång inspirerar oss" - 
Förre sportjournalisten Haris Dreco hyllar som så många andra Vimmerby Hockey för den enorma framgången. Han hoppas att Vimmerby IF ska rida på den vågen: "De har gett inspiration till oss i fotbollslaget", säger han inför tuffa mötet mot Nässjö.
vti.se

Doldisforward med potential fortsätter i MHC - 
Doldisforward med potential fortsätter i MHC
hockeyettan.se



Hampus Pettersson förlänger med Dalen - 
Hampus Pettersson förlänger med Dalen
hockeyettan.se

Smörgåsbordet Vimmerby – lämpliga landningsplatser för kvalhjältar som tvingas lämna - 
Här kan spelarna som inte får följa med Vimmerby upp hamna.
hockeysverige.se

Köp Halva Potten under Handelsbanken Cup - 
Köp Halva Potten under Handelsbanken Cup
hockeyettan.se

2024-04-24
Sportchefen om Hampus Sylvegårds framtid: "Min förhoppning är att han ska vara kvar" - 
Hampus Sylvegård tog upp Vimmerby till HockeyAllsvenskan - men kan nu lämna.
hockeysverige.se

2024-04-23
Förra Lindenstjärnan: "Vi firade hela natten" - 
När Vimmerby Hockey inledde kvalserien i hockey med 1–7 mot Piteå var det ingen som trodde laget skulle nå Allsvenskan. Men nu är skrällgänget där. "Helt overkligt. Det går knappt att fatta att vi gick upp", säger förra Lindenspelaren Hugo Ollila som haft en stor roll i Smålandslaget den här säsongen.
ekuriren.se

Bageriet lanserar VH-bakelse – skänker pengar till klubben - 
Många vill vara med och fira Vimmerby Hockeys avancemang till Hockeyallsvenskan. Bageri Guldkringlan släpper nu en särskild VH-bakelse – där en del av varje såld bakelse skänks till klubben.
dv.se

Gunnar följde VH slaviskt i över 50 år – fick inte uppleva segern - 
Trogna supportern Gunnar Andersson hade följt Vimmerby Hockey sedan 1967. I höstas gick han bort. Han fick inte se favoritlaget skriva historia. ”Som han väntat i alla år. Men han var med i tankarna hela tiden i lördags, det här går vägen sa jag till honom inombords”, säger hans fru Britt, lika hängiven VH-supporter.
vti.se

2024-04-22
Historisk bedrift – men var är paraden? - 
Det har nu gått ett par dagar sedan det ofattbara inträffade. Vimmerby Hockey kan numera titulera sig som en allsvensk klubb. En historisk bedrift. Men den stora frågan är: Var är paraden?
vti.se

Allsvenskans vd: "VH blir en elitklubb på allvar" - 
Vimmerby Tidning tog ett snack med Hockeyallsvenskans organisationschef Gabriel Monidelle för att reda ut vad det innebär för ett lag att ta klivet upp. "Klivet från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan är ett större kliv än att gå från Hockeyallsvenskan till SHL", säger han.
vti.se

Elektrikerns vändning: "Har knappt förstått det själv" - 
För två år sedan levde Hampus Sylvegård på existensminimum i Vännäs. I lördags tog han upp Vimmerby till hockeyallsvenskan för första gången i klubbens historia.
vk.se



Bråda dagar väntar för sportchefen: "Smått kaos" - 
Många bollar i luften. Eller kanske snarare puckar. Det blir det för Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson framöver. "Det har varit smått kaos redan på måndagen och det finns många saker på listan att beta av. Samtidigt gäller det att andas och inte bli för känslostyrd i början", säger han.
vti.se

Strömsbrofostrad back förlänger. - 
Strömsbrofostrad back förlänger.
hockeyettan.se

TV-profilen om Sylvegårds svåra val - 
VH:s succé har knappast undgått någon i Hockeysverige. En man på mångas läppar är succétränaren Hampus Sylvegård, som tagit laget till en historiskt hög nivå. Frågan är om det blir han som leder laget på den fortsatta resan? "Vill stanna upp i ögonblicket och njuta", säger han i podcasten Sanny & Svensson.
vti.se

Allsvenskans vd: "VH blir en elitklubb på allvar" - 
Vimmerby Tidning tog ett snack med Hockeyallsvenskans organisationschef Gabriel Monidelle för att reda ut vad det innebär för ett lag att ta klivet upp. "Klivet från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan är ett större kliv än att gå från Hockeyallsvenskan till SHL", säger han.
vti.se

Vimmerbys saga och Djurgårdens mardröm - 
Sista chansen för Djurgården – annars väntar Vimmerby nästa säsong i allsvenskan. Att den lilla klubben från Astrid Lindgrens värld tagit klivet upp till ishockeyns finrum är en saga som tar fram det bästa i idrotten.
svd.se

Hockeyallsvenskans vd om Vimmerbys bedrift: "Blir en jätteomställning" - 
Baksmällan var kanske inte så tung när Vimmerby Hockey vaknade upp till en ny vecka efter helgens osannolika avancemang till Hockeyallsvenskan. Spel i landets näst högsta division väntar i vinter. – Det blir en jätteomställning för Vimmerby, säger Hockeyallsvenskans vd Gabriel Monidelle.
dv.se

Så kan Vimmerbys lagbygge se ut i Hockeyallsvenskan  - 
PLUS Vimmerby chockade alla, körde om betydligt mer kapitalstarka storsatsningar och tog skrällartat klivet upp i…
aftonbladet.se

De var hjältar 2010/11 – här är deras hälsningar till VH efter bragden - 
Säsongen 2010/11 hade Vimmerby Hockey ett riktigt starkt lag som spelade upp föreningen i Hockeyettan. Igår tog VH ytterligare ett kliv i seriesystemet när föreningen blev klart för Hockeyallsvenskan. Ny hyllas publiken, klubben och spelarna av några av hjältarna från 2010/11. Läs deras hälsningar nedan.
dv.se

Thomas Rundqvists glädje - Vimmerby klara för allsvenskan: "Jättekul" - 
För första gången i klubbens historia ska Vimmerby spela i Hockeyallsvenskan.
hockeysverige.se

2024-04-21
Stor lycka i VH-lägret: "Har alla positiva känslor man kan ha" - 
Senaste årens tunga uttåg i avgörande matcher är nu glömda. I går eftermiddag var Isac Andersson med och tog upp Vimmerby Hockey i Hockeyallsvenskan. – Känslorna är ju att man än så länge inte förstår någonting, säger 22-årige centern efter avancemanget.
dv.se



VIDEOEXTRA: Magiska glädjescener när VH svarade för historisk bragd - 
Hockeyhistoria har skrivits. Vimmerby Hockey ska för första gången i klubbens historia spela i Hockeyallsvenskan. Det står klart efter att Halmstad Hammers pulveriserats med 8–1 inför drygt 1 400 åskådare i Vimmerby ishall på lördagen. 
dv.se

Supermåndag avsnitt 35 Gäst Hampus Sylvegård HC Vimmerby Hockey - 
Nu är vi på upploppet och vi har bara två finaler kvar i hockeyväg. Vimmerby tog oväntat steget upp till Hockeyallsvenskan efter en dramatiskt avslutning av kvalserien.Vi ringde upp en glad Hampus Sylvegård som berättar om känslorna efter avancemanget. Det och mycket mer i avsnittet. God lyssning. Hosted on Acast. See
soundcloud.com

Grattis Vimmerby - 
Ett Stort Grattis till Vimmerby HC  och den Allsvenska platsen 2024/2025. Nu var vi ju på plats i går och gratulerade laget och lite speciellt Halmstad sonen Martin Pärna till avancemanget. Den glädje som utspelade sig i Vimmerby är ju något många av oss mins från när gamla Hammers tog steget upp och det vi […]
hammers.se

VH-legenden Krister Ström: ”Fantastiskt att få uppleva det här” - 
Krister Ström är med sina 460 matcher i klubben en legend i Vimmerby Hockey. I går fick han se VH kliva upp i Hockeyallsvenskan. – Det är fantastiskt att få uppleva det här. Jag känner en stolthet över hela föreningen, säger Krister Ström.
dv.se

Sportchefen nära till tårar: "Ser glädjen på Pelle, Jagge och Anton" - 
Vimmerby Hockey är klart för Hockeyallsvenskan. Sportchefen Pelle Johansson begrep inte riktigt vad som har skett. – Det är helt ofattbart. När man ser glädjen på Pelle, "Jagge" och Anton så är det svårt att hålla tillbaka tårarna i båset, säger han.
dv.se

 

Click here to revoke your choice.